Over Homedeo

Homedeo N.V. is opgericht vanuit een droom waarmee drs. James Rasam naar Suriname is geremigreerd in 1995. Hij had zijn opleiding tot huisarts in Nederland gevolgd en had in Europa kennis gemaakt met het mooie tehuis Joannes de Deo in Spanje.

Met de droom om ooit ook zo een tehuis in Suriname op te zetten, keerde hij terug naar Suriname. Al gauw werd het eerste bedrijf Intermed (thans Intermed Caribe) opgezet, waarna er nog meerdere bedrijven volgden die samen de Intermed Group of Companies vormen.

Drs. Rasam, oprichter en CEO, is nog steeds als huisarts werkzaam in Suriname. In zijn hoedanigheid als huisarts, als CEO van bedrijven die voornamelijk binnen de gezondheidszorg opereren, maar ook door diverse nevenfuncties binnen en buiten de gezondheidszorg heeft drs. Rasam de grote behoefte aan zorg buiten de muren van het ziekenhuis opgemerkt. Al jaren bleek er een toenemende vraag te zijn naar o.a. thuiszorg, verpleeghuiszorg en bejaardenopvang. Vanuit deze behoefte is HoMeDeo op 6 oktober 2009 opgericht. De naam HoMeDeo is afgeleid van de kernwoorden ‘Home’, ‘Medisch’ en ‘Deo’ (God) oftewel ‘Het medisch huis van God’.

In 2014 werd drs. Rasam benaderd door het toenmalige bestuur van de Stichting Bejaardenzorg Commewijne (SBC), de stichting van Verpleeghuis Evie in Commewijne. Het tehuis bevond zich in zwaar weer en het bestuur was van mening dat een bedrijfsmatige aanpak nodig was om Evie van de afgrond te redden. Aangezien het sluiten van Evie geen optie was, stemde drs. Rasam toe. Om invulling te geven aan een meer bedrijfsmatige aanpak die nodig was om de organisatie weer op de rails te krijgen, is de leiding van het bestuur overgenomen door het bedrijf HoMeDeo dat gelijkwaardige doelstellingen heeft als de Stichting Bejaardenzorg Commewijne waar Verpleeghuis Evie onder valt. Deze bestuurlijke functie is de eerste activiteit van HoMeDeo geweest.

Doelstellingen

Primair is HoMeDeo opgericht om zorg te bieden aan mensen die behoefte hebben aan medische, huishoudelijke of sociale zorg. Deze zorg kan variëren van opvang met minimale zorg zoals in een bejaardentehuis tot intensieve zorg zoals in een verpleeghuis of een hospice; daarnaast kan de zorg ambulant of residentieel gegeven worden. Dit wil zeggen dat de zorg naar de patient toe verplaatst kan worden (b.v. thuiszorg) of dat de zorg wordt gegeven in een omgeving waar er toezicht is van behandelend personeel (zoals in een tehuis). HomeDeo is tevens opgericht met de optie om samen te werken met of het bestuur te voeren van andere ondernemingen.

ga naar

Zorgcentrum Jeanette

Op voormalige plantage Clevia in Paramaribo Noord staat Zorgcentrum Jeanette dat 24-uurs opvang en zorg biedt aan mensen die daar behoefte aan hebben. Zorg voor de mens staat centraal.

ga naar
ga naar

Verpleeghuis Evie

In de mooie, rustige en groene omgeving van Ellen in het district Commewijne staat Verpleeghuis Evie. Aangestuurd door een stichtingsbestuur werd Verpleeghuis Evie in 2003 geopend.

ga naar